Billenfonds – Wasbare luiers voor iedereen

Hoera je bent zwanger! Maar als je geen goed huis, te weinig inkomen of schulden hebt is het moeilijk om te genieten van je zwangerschap. Het zorgt voor stress en onzekerheid, wat ongezond is voor aanstaande ouders en de baby.

pakket wasbare luiers - Billenfonds Billenboetiek Utrecht.kj

Wat is het Billenfonds?

Wasbare luiers besparen veel kosten maar zijn ook een behoorlijke investering. Niet alle ouders hebben de financiële middelen om dit in één keer kunnen bekostigen. We zouden het zonde vinden als ouders om die reden alsnog aan de wegwerpluiers gaan, die aan het einde van de rit duurder én vervuilender zijn dan wasbare luiers. Daarom hebben wij vorig jaar het Billenfonds opgericht, zodat we met z’n allen een steentje kunnen bijdragen aan luierpakketten voor ouders die dat zelf niet kunnen bekostigen.

Hoe kan je mee doen?

Bij iedere bestelling kan je bij het afrekenen aangeven of je wilt mee sparen voor een luierpakket voor een ander. Daarnaast is het ook mogelijk om zonder bestelling hieronder te doneren. Wanneer we samen gespaard hebben voor een pakket voor een kindje tot de zindelijkheid, komt dit pakket via een stichting bij deze ouders terecht, zodat we zeker weten dat de luiers bij ouders komen die ze goed kunnen gebruiken.

 

pakket wasbare luiers - Billenfonds Billenboetiek Utrecht fks

Welke Stichting?

Op dit moment werken we samen met Stichting Moeders van Rotterdam die moeders met complexe problematiek begeleidt tijdens de zwangerschap. En Stichting de Tussenvoorziening in Utrecht die opvang biedt, begeleid wonen en schuldhulpverlening aan mensen die dakloos zijn, zijn geweest of dreigen te worden. Mocht je ook een stichting kennen of zijn die wasbare luiers goed kan gebruiken, laat het ons weten!

Stichting moeders van Rotterdam (logo voor billenfonds Billenboetiek)

Stichting de tussenvoorziening (logo voor billenfonds Billenboetiek)

pakket wasbare luiers - Billenfonds Billenboetiek Utrecht kf

Kan ik ook iemand aanmelden die zo’n pakket goed kan gebruiken?

Nee, we kiezen er bewust voor om met instellingen te werken die goed kunnen inschatten wie zo’n pakket goed kan gebruiken. Ken je een stichting of verloskundige die hiervoor geschikt zou kunnen zijn dan zou je wel kunnen vragen of deze ons wil mailen zodat we een mogelijke samenwerking kunnen bespreken. We hebben geen direct contact met de eindgebruikers maar krijgen enthousiaste berichten terug van de contactpersonen van de stichtingen.

 

billenfonds donatieknop tijdelijke betaallink voor het billenfonds van de Billenboetiek - Wasbare luiers voor iedreen

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “BILLENFONDS – WASBARE LUIERS VOOR IEDEREEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.