Werken bij de Billenboetiek? Ga dan naar onze vacaturepagina

OVER ONS

Het Billenboetiek team

Anne Tekstra Eigenaar Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

Dit is Anne, de oprichter van de Billenboetiek! Toen zijn tweede zoon opkomst was en veel mensen om hem heen nog steeds automatisch naar wegwerpluiers grepen besloot hij die standaard te willen veranderen. Zijn motto: Ik wil dat ouders in ieder geval de kèuze hebben gemaakt voor wegwerp dan wel wasbaar.

Op zolder begon hij in 2016 met een paar dozen luiers, van iedere soort een paar. Aanstaand ouders bezocht hij in Utrecht op de fiets en mensen buiten Utrecht kwamen bij ons aan de keukentafel, het liefst wanneer de kinderen sliepen.

Het bedrijf groeide en paste niet meer op zolder. In 2018 trok hij naar de watertoren in de wijk. Fantastische zet, hij kon nu al die bergen luiers overzichtelijk kwijt èn mensen ontvangen in een professionele ruimte. Mensen kwamen vanuit Heerenveen en Maastricht, allemaal in de lift naar de zesde verdieping. Ik (Hanna, zijn vrouw) zegde mijn baan op en kwam er fulltime bij. Diana volgde in 2019 en Mileen in 2020. Deze foto is op de allerlaatste dag in onze ouwe trouwe toren gemaakt. Nu zijn we een bedrijf met een heus kantoor, werknemers en hebben we al miljoenen wegwerpluiers voorkomen. Anne heeft ervoor gezorgd dat mensen niet meer automatisch wegwerpmeuk kopen èn hij heeft zijn enthousiasme aan hen doorgegeven, ook zij enthousiasmeren hun vrienden weer en laten zien dat het al lang niet meer om lappen en spelden gaat.

Hanna Eigenaar Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

Dit ben ik, Hanna. Afdeling sociale media, mail, consults, pakketjes inpakken, whatsapp, youtube, etc. etc. Mijn doel: Mensen enthousiasmeren, laten zien dat wasbare luiers anno 2022 fijne, makkelijke en betrouwbare producten zijn.

Toen ik zwanger werd van de eerste kwam ik in aanraking met wasbare luiers. Ik vroeg op vakantie aan een moeder wat haar kindje precies droeg. Zij was Canadees en legde me uit dat haar kindje een wasbare luier om had. Geïnspireerd kwam ik in Nederland terug en ging op onderzoek uit voor onze eigen kindje. Manlief (jawel; Anne hierboven genoemd) moest er niet veel van hebben maar raakte gaandeweg meer en meer overtuigd. We vonden het suf dat er geen echte winkel was waar we ons goed konden laten informeren, alles moest via websites zonder toen nog duidelijk beeld- of filmmateriaal. We verspreidden het #wasbareluierevangelie rondom ons, vrienden werden ook enthousiast en nog steeds vonden we het jammer dat het imago van deze luiers zo suf was. Bij de zwangerschap van de tweede besloot Anne dan zelf maar die ‘hippe winkel’ te beginnen. Klinkt leuk en eenvoudig maar was snoeihard werken en afzien. Begin nooit een webshop, zeker niet wanneer je een tweede verwacht! Continu mensen over de vloer, bomvolle zolder (de dozen lagen zelfs op ons bed!) en van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezig. Twee jaar later nam ik ontslag bij de NS en stapte fulltime in bij de Billenboetiek. Fantastisch om te doen, keihard werken, tot het overspannene aan toe maar wel zó vet om te bedenken dat die Canadese vrouw met haar kindje in een wasbare luier indirect vele miljoenen wegwerpluiers heeft voorkomen. Had dat kind op die warme dag een broek aangehad…

Mileen Medewerker Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

Dit is Mileen, met haar man kwam ze in 2019 in de watertoren langs voor meer informatie over wasbare luiers. Met een pakket luiers liepen ze de toren uit. Begin 2020 kregen we het als team van drie (Diana was toen nog bij ons in dienst) steeds drukker en midden in al die drukte belde ze ons op: “Ik ben erg enthousiast over wasbare luiers, wil graag bijdragen aan het tot de standaard maken van wasbare luiers, hebben jullie nog iemand nodig?” Eh ja!!! En huppa in no time werd onze klant onze medewerker.

Wat een verademing. Een overspannen sfeertje werd langzaam een ontspannen sfeer. Een paar keer keek ze mee met het geven van consults en huppa daar ging ze. Met droge humor stond ze groepen mensen te woord in die kleine watertoren. Haar eigen enthousiasme sprong duidelijk op hen over. Tot dat… Ergens in China iemand de verkeerde vleermuis vrat en de hele wereld het geweten heeft. Fabrieken sloten, er kwamen geen luiers meer binnen, het werd stil in de watertoren. Om net in een zo’n teruglopende, spannende situatie een tweede medewerker aangenomen te hebben is spannend maar voor ons was het ontzettend waardevol. Mileen nam zichzelf en ons serieus. Met een soort ontspannen nuchterheid zorgde ze ervoor dat wij niet (te veel) in paniek raakten, de draad oppakten, en zo goed en zo kwaad als het ging doorgingen.

Henriette Medewerker Wasbare luiers Billenboetiek Utrecht

Henriette werkt sinds april 2021 bij ons. Begonnen als tevreden klant vroeg zij zichzelf tijdens haar zwangerschapsverlof af; wat wil ik nou eigenlijk? Alsof we het gehoord hadden slingerden wij op dat moment een vacature de lucht in waar zij op reageerde en the rest is history. Henriette is ons manusje van alles; pakketjes schitterend inpakken, computers installeren, voorraden tellen, filmpjes monteren; ze draait haar hand er niet voor om.

Haar favoriete printje allertijden is Avocado van Blueberry, je kunt haar wakker maken voor sneeuw en ze houdt absoluut niet van rauwe ui en koffie.

Merit medewerker Billenboetiek

Merit reageerde op onze laatste vacature (september ’21). Met haar, in haar woorden ‘moeilijke lijf’, hebben we even moeten nadenken of dat wel in ons team zou passen. We sjouwen en lopen immers veel. Op alle andere vlakken past ze echter perfect bij ons, dus waar een wil is…. Vanaf november is Merit dan ook bij ons aan de slag als ‘iets met communicatie’. Zij behandelt mail, garanties, social media en schrijft blogs.

Haar favoriete printje allertijden is Galaxy van Blueberry, je kunt haar wakker maken voor kerst en ze houdt absoluut niet van Doe Maar.

Belangrijke mensen voor de Billenboetiek:

Thomas maakt websites beter en die van de Billenboetiek het best!

Dit is Thomas, samen met Joanne runt hij het bedrijf “Thomasmaaktwebsitesbeter.nl“! Thomas zorgt ervoor dat we met onze website de klant zo goed mogelijk bedienen, dat de klant ons vindt en vooral dat de klant onze visie en missie kan proeven door de gehele site. Als er iets is dan bellen we deze man en kunnen we vrij snel ontspannen. Veel mensen hebben bij zo iemand direct een beeld van een persoon die héél goed is in de virtuele wereld en eh, niet zo heel goed in de echte. Het bijzondere van Thomas is dat hij in beide werelden perfect kan bewegen. Dit maakt dat hij niet alleen onze digitale steun en toeverlaat is maar stiekem is hij onze bedrijfscoach, huisvriend en computernerd in één. Goud deze man!

Judith van de stichting van Hagar tot Ruth, ze maakt wasbare billendoekjes voor de Billenboetiek

Dit is Judith, oprichtster van de Stichting van Hagar tot RuthMet deze stichting verbindt ze de stadsbewoners van Utrecht en omgeving met nieuwkomers (van expats tot vluchtelingen) middels naailessen. Iedereen komt met eigen kennis binnen, deelt dit met elkaar en zo ontstaan er vriendschappen en prachtige textielprojecten. De lockmachine hanteren vereist enige techniek. Hoe kan je die nu makkelijker leren dan door er billendoekjes mee te maken? Een doekje mislukt? Geen probleem, die komen bij de misbaksels terecht en zijn een stukje goedkoper. Als Billenboetiek zijn we een belangrijke afnemer geworden van de billendoekjes die deze stichting maakt. Door covid heeft de stichting een grote klap opgelopen, gezamenlijk naaien was lange tijd niet aan de orde, gelukkig hebben ze dit overleefd en gaan ze door. Heel tof en eh, er zitten nog meer prachtige producten in de pijpleiding. Kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen kenmerken deze stichting en deze oprichtster goed. Lef, power en liefde ook!

Paulien en Lisette fietskoeriers van wasbare luiers voor de Billenboetiek Utrecht

Dit is zijn de gezusters Paulien en Lisette, onze fietskoeriers sinds maart ’22. Ze wonen in de buurt, vinden fietsen heerlijk en vinden wasbare luiers anno 2022 een fantastisch product. We citeren Lisette: ‘Het is een feestje om jonge (aanstaand) ouders hun bestelling rond te brengen’.

Oproep: Mocht je zelf in de buurt van ons wonen en het fantastisch lijken om wanneer het je uitkomt tegen een kleine vergoeding pakketjes rond te brengen? Echt waar je krijgt er alleen maar heel veel positieve energie van, mail ons dan even; je bent van harte welkom in onze poule! Iedereen tussen de 14 en 100 met beschikking tot een fiets is van harte welkom.

 

Oudgedienden:

Diana Medewerker Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

Dit is Diana, tevens een van de eerste klanten van de Billenboetiek! Haar enthousiasme was fantastisch, en we wisten; wanneer we iemand aan kunnen nemen dan vragen we haar het eerst. In september 2019 was het dan zover!!! Onze allereerste kracht werd Diana en wat was het een verademing. Ze was van origine kraamverzorgende en zo werd ze nu de kraamverzorgende van ons jonge bedrijfje. Ze bracht structuur, regelmaat en energie in het bedrijf. Ze verhuisde met ons mee van de watertoren naar de ‘t Goylaan en miste na twee jaar toch echt de kakelverse babytjes die ze in haar vorige baan mocht verzorgen. Ze nam afscheid en vloog uit. Nog steeds is ze zeer betrokken bij de Billenboetiek en verspreidt ze waar maar het maar kan het #wasbareluierevangelie. Dikke kans dus dat je haar nog wel tegen zult komen op een beurs bij onze stand!!!

Heleen medewerker van de Billenboetiek in 2021

Dit is Heleen, we kenden haar van Starters4Communities waar we met een tof project aan verbonden waren.  Toen onze vacature online stond was zij zo enthousiast en dat terwijl ze geen kinderen had, sterker nog; nog nooit een kindje in een wasbare luier had verschoond! Heleen wilde iets doen waar ze zich goed bij voelde en waar de wereld mooier van werd! Haar enthousiasme werkte zeer aanstekelijk en zo was ook zij in notime onderdeel van ons team. Parttime werkte zij voor de Billenboetiek en de andere helft werkte ze voor haar echte passie: Wildgroei, een trainingsweekend in het bos voor jonge mensen. Waar we na een tijd achter kwamen is dat ervaringskennis heel noodzakelijk is wanneer je andere ouders informeert. Ze willen niet alleen alles weten over de luiers maar vooral ook hóé dat zit, hóé die eerste poep er uit ziet, hóé een kindje dit en hoe een kindje dat.. Heleen wist 200% over alles wat met luiers te maken had en toch stond ze 1- 0 achter op ervaring. Na een half jaar besloot ze daarom om voor een andere baan te kiezen. Nog steeds is ze zeer betrokken bij de Billenboetiek en ook van Heleen is het dus niet gek als je haar eens aan zult treffen op een beurs bij onze stand!!!

Anne Maayke Medewerker Wasbare luiers Billenboetiek Utrecht

Anne Maayke heeft hier in september ’22 tijdelijk voor ons gewerkt ivm zwangerschapsverlof. Na jaren een eigen webshop vanuit huis te hebben gerund, was haar werkkamer ingenomen door het bed van zoon nummer 3 en werd het tijd om weer een nieuwe uitdaging buitenhuis te zoeken. Als enthousiast gebruiker van onze luiers bleek dat dus werken bij ons te zijn! Ze pakt pakketjes in als een natuurtalent, dacht mee over hoe zaken beter kunnen en had met haar werk- en reiservaring altijd genoeg te vertellen onder het genot van een kop thee.

Haar favoriete printje allertijden is de nieuwe koraalroze basisluier van Totsbots en haar favoriete product is de wolbroek. Je kunt haar wakker maken voor een fikse boswandeling met man en zoons met een thermosfles koffie. En ze houdt absoluut niet van natte sokken.

Lindy bezorgt pakketjes van de Billenboetiek in Utrecht en omstreken

Dit is eerste fietskoerier Lindy, we kennen haar via de stichting van Hagar tot Ruth van Judith (zie hierboven). Ze heeft vele honderden pakketjes in Utrecht en omstreken op de fiets langs gebracht. Wat heeft ze een boel uitstoot voorkomen en een boel verraste gezichten voor de deur gezien. Soms bestelde iemand iets om 13u en stond er een uur later iemand voor de deur, daar kan geen Bol aan tippen! Helaas is Lindy een oudgediende van de Billenboetiek want ze heeft een baan gevonden in de kinderopvang. Wat mag Ludens zich in de handjes knijpen met deze topvrouw!!!

Oproep: Mocht je zelf in Utrecht of Nieuwegein wonen en het fantastisch lijken om af en toe eens wat pakketjes rond te brengen (echt waar je krijgt er alleen maar heel veel positieve energie van) mail ons dan even; je bent van harte welkom!