OVER ONS

Het Billenboetiek team

Anne Tekstra Eigenaar Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

 

 

Dit is Anne, de oprichter van de Billenboetiek! Toen zijn tweede zoon opkomst was en veel mensen om hem heen nog steeds automatisch naar wegwerpluiers grepen besloot hij die standaard te willen veranderen. Zijn motto: Ik wil dat ouders in ieder geval de kèuze hebben gemaakt voor wegwerp dan wel wasbaar.

Op zolder begon hij in 2016 met een paar dozen luiers, van iedere soort een paar. Aanstaand ouders bezocht hij in Utrecht op de fiets en mensen buiten Utrecht kwamen bij ons aan de keukentafel, het liefst wanneer de kinderen sliepen.

Het bedrijf groeide en paste niet meer op zolder. In 2018 trok hij naar de watertoren in de wijk. Fantastische zet, hij kon nu al die bergen luiers overzichtelijk kwijt èn mensen ontvangen in een professionele ruimte. Mensen kwamen vanuit Heerenveen en Maastricht, allemaal in de lift naar de zesde verdieping. Ik (Hanna, zijn vrouw) zegde mijn baan op en kwam er fulltime bij. Diana volgde in 2019 en Mileen in 2020. Deze foto is op de allerlaatste dag in onze ouwe trouwe toren gemaakt. Nu zijn we een bedrijf met een heus kantoor, werknemers en hebben we al miljoenen wegwerpluiers voorkomen. Anne heeft ervoor gezorgd dat mensen niet meer automatisch wegwerpmeuk kopen èn hij heeft zijn enthousiasme aan hen doorgegeven, ook zij enthousiasmeren hun vrienden weer en laten zien dat het al lang niet meer om lappen en spelden gaat.

 

Hanna Eigenaar Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

 

 

Dit ben ik, Hanna. Afdeling sociale media, mail, consults, pakketjes inpakken, whatsapp, youtube, etc. etc. Mijn doel: Mensen enthousiasmeren, laten zien dat wasbare luiers anno 2021 fijne, makkelijke en betrouwbare producten zijn.

Toen ik zwanger werd van de eerste kwam ik in aanraking met wasbare luiers. Ik vroeg op vakantie aan een moeder wat haar kindje precies droeg. Zij was Canadees en legde me uit dat haar kindje een wasbare luier om had. Geïnspireerd kwam ik in Nederland terug en ging op onderzoek uit voor onze eigen kindje. Manlief (jawel; Anne hierboven genoemd) moest er niet veel van hebben maar raakte gaandeweg meer en meer overtuigd. We vonden het suf dat er geen echte winkel was waar we ons goed konden laten informeren, alles moest via websites zonder toen nog duidelijk beeld- of filmmateriaal. We verspreidden het #wasbareluierevangelie rondom ons, vrienden werden ook enthousiast en nog steeds vonden we het jammer dat het imago van deze luiers zo suf was. Bij de zwangerschap van de tweede besloot Anne dan zelf maar die ‘hippe winkel’ te beginnen. Klinkt leuk en eenvoudig maar was snoeihard werken en afzien. Begin nooit een webshop, zeker niet wanneer je een tweede verwacht! Continu mensen over de vloer, bomvolle zolder (de dozen lagen zelfs op ons bed!) en van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezig. Twee jaar later nam ik ontslag bij de NS en stapte fulltime in bij de Billenboetiek. Fantastisch om te doen, keihard werken, tot het overspannene aan toe maar wel zó vet om te bedenken dat die Canadese vrouw met haar kindje in een wasbare luier indirect vele miljoenen wegwerpluiers heeft voorkomen. Had dat kind op die warme dag een broek aangehad…

Diana Medewerker Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

 

 

Dit is Diana, zij was letterlijk onze klant van het eerste uur en werkt nu anderhalf jaar bij ons. Mensen vragen haar wel eens wat ze dan zoal doet bij zo’n webshop. Nou eh, wat doet ze niet?! Ze enthousiasmeert ouders op beurzen, doet digitale consults, maakt pakketten, beantwoordt mails, zorgt voor structuur (wat wil je, ze is tien jaar kraamverzorgende geweest!), ze is hoofd afdeling retouren, productie assistent bij fotoshoots (zorgen dat de luiers mooi zitten, ouders op hun gemak brengen, ruimte creëren voor fotograaf), beantwoordt telefoontjes en appjes met vragen en verfijnt protocollen waardoor onze bedrijfsstructuren steeds soepeler lopen. Dat dus! Iets meer dan op een stoel zitten, wachten tot er een bestelling binnenkomt en dan eens een pakketje maken. Dit laatste beeld hebben mensen soms echt, heerlijk eh romantisch maar niet realistisch. Toch weerhoudt haar dit er niet van om een eigen webshop te beginnen (lieverdichtbij.nl) waarin ze ouders kennis laat maken met het dragen van hun kindje in een doek die bij hun past. Diana is een hyperenthousiaste, keihard werkende, oprechte, en vooral lieve medewerker. Goud voor de Billenboetiek!!!

Mileen Medewerker Billenboetiek Utrecht (fotografie Elizabeth Wattimena)

 

 

Dit is Mileen, met haar man kwam ze bijna twee jaar geleden in de watertoren langs voor meer informatie over wasbare luiers. Met een pakket luiers liepen ze de toren uit. Begin 2020 kregen we het als team van drie steeds drukker en midden in al die drukte belde ze ons op: “ik ben erg enthousiast over wasbare luiers, wil graag bijdragen aan het tot de standaard maken van wasbare luiers, hebben jullie nog iemand nodig?” Eh ja!!! En huppa in no time werd onze klant onze medewerker.

Wat een verademing. Een overspannen sfeertje werd langzaam een ontspannen sfeer. Een paar keer keek ze mee met het geven van consults en huppa daar ging ze. Met droge humor stond ze groepen mensen te woord in die kleine watertoren. Haar eigen enthousiasme sprong duidelijk op hen over. Tot dat… Ergens in China iemand de verkeerde vleermuis vrat en de hele wereld het geweten heeft. Fabrieken sloten, er kwamen geen luiers meer binnen, het werd stil in de watertoren. Om net in een zo’n teruglopende, spannende situatie een tweede medewerker aangenomen te hebben is spannend maar voor ons was het ontzettend waardevol. Mileen nam zichzelf en ons serieus. Met een soort ontspannen nuchterheid zorgde ze ervoor dat wij niet (te veel) in paniek raakten, de draad oppakten, en zo goed en zo kwaad als het ging doorgingen. Met ons vieren, twee gillende keukenmeiden en twee back to basictypes vormen we een mooi gebalanceerd team!

Deze vier mensen, Anne, Hanna, Diana en Mileen helpen jou met goede informatie zodat jij de luiers kunt vinden die voldoen aan jouw wensen zodat jij jouw vrienden weer goed op weg kunt helpen en stiekem (of bewust!) met ons de standaard verandert!