Wonderlijk Wol

Wol is een wonderlijk product. Iedereen kent de kriebelende wollen truien van oma nog wel, maar tegenwoordig is dat echt niet meer het imago dat wol heeft. Wol is hip en natuurlijk! En wol kan prima dienstdoen als waterdicht overbroekje.

wolbroekje jip merel billenboetiek fotoshoot 2018 Popolini

Wat? Waterdicht? Wol? Dat was zo ongeveer de reactie van mijn man toen hij dit van me hoorde. Het wolbroekje dat ik mee naar huis nam was niet waterdicht toen ik hem op de tafel gooide, maar gelukkig had ik een fles lanoline mee. Eigenlijk is dat de basis die je nodig hebt voor een goede nacht: voldoende absorptie, een wolbroek en een fles lanoline. Daarom hebben we sinds vandaag ons nachtpakket online staan waarmee je goed van start kunt.

Enigszins sceptisch, want ik hou van ‘eerst zien en dan geloven’, spoelde ik de wolbroek voor, vulde de gootsteen met water en lanoline en dompelde het broekje onder. Dat was dus ook alles, dat is het lanoliseerproces. Ik heb na dit badje het grote bad nog even gevuld met water en lanoline en na een eerste ‘weeksessie’ van 2 uurtjes heb ik het broekje een nacht achtergelaten in het grote bad. Drogen en klaar!

Serieus, zo simpel was het dus en ik heb sindsdien niet anders meer gebruikt. Ik begrijp nog steeds niet helemaal hoe het werkt als je zo’n gebreid broekje ziet, maar het werkt. Ik heb nooit lekkage in de nachten, zelfs niet als mijn dochter uitslaapt (hoezee!) Ik ben helemaal om en met mij het hele team. Wanneer mensen ons contacteren over nachtlekkage juichen we dan ook allemaal de wolbroek als advies toe.

Onze wolbroekjes zijn gemaakt van Merinowol, een fijn en zacht materiaal van het Merinoschaap, een van de bekendste schapenrassen ter wereld. Wol is zacht en ademt goed. In de winter houdt het je kindje warm en in de zomer houdt het je kindje koel. Dat alleen al is een bijzondere eigenschap van wol, maar er is meer! Wol is ook zelfreinigend. In de ochtend ruikt het broekje naar urine, maar na even luchten is het weer helemaal fris. Je kunt wolbroekjes dan ook lang gebruiken zonder wassen en dat is iets waar ik alleen maar blijer van word.

Voor alle informatie over onze wolbroekjes en het gebruik hiervan kun je een kijkje nemen bij het product op de website en bekijk vooral ook ons uitgebreide filmpje met uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.