We gaan voor wasbare luiers!
En nu???

Ok, knoop doorgehakt. Jouw kind zal een paar duizend wegwerpluiers besparen met ontzettend vrolijke wasbare luiers. Maar goed, eh, hoe nu te kiezen? Ontzettend veel keuze en geen idee wat het beste werkt want dit is de eerste. Bij deze wat tips die je keuze mogelijk iets makkelijker kunnen maken. Pik er uit wat jij van belang vindt en go for it!

1. Eigen keuze

Je kunt je pakket op 3 manieren samenstellen. Alle drie de manieren beginnen op dezelfde manier. Je maakt een keuze uit wèlk pakket, rekent het af en vervolgens heb je deze drie opties:

1. Je doet het digitaal. Je krijgt dan een link en een code. Door die link aan te klikken slepen we jou digitaal door alle keuzes heen, overal staat duidelijk bij wat we om welke reden wel of niet aanraden. Dit is de snelste manier, en heel eenvoudig. Je hebt natuurlijk de keuze uit ons gehele assortiment.

2: Je stelt het samen bij ons in Nieuwegein, we geven je steeds een bak waar je uit kunt kiezen en slepen je zo door alle keuzes heen. We doen dit alleen op afspraak, en hebben dan maar beperkt de tijd, want we moeten ook de pakketten van optie 1 nog inpakken.

3: Je laat de keuze aan ons. Tijdens het vooraf afrekenen is er de mogelijkheid om in de bestelnotities je voorkeuren uit te spreken (wat voor kleuren of printjes je bijvoorbeeld leuk of juist vreselijk vindt) en wij gaan voor je aan de slag.

2. Basisluiers

Je kiest vooraf voor knoopjes of voor klittenband, beide opties zijn heel fijn. Mocht je twijfelen dan raden we aan voor de optie te gaan waar je het eerst op kwam. De meeste mensen zijn gewoon òf type knoopjes òf type klittenband. Het voordeel van knoopjes is dat die het meest slijtvast zijn en het voordeel van klittenband is dan weer dat dit op de millimeter af is te stellen.

Hier legt Mileen de verschillen tussen de twee opties zien:

We verkopen verschillende merken basisluiers en overbroekjes. De basisluiers zijn van een katoenen of bamboebadstof. De overbroekjes zijn van PUL, een waterafstotend en ademend kunststof.

De luiers van Popolini en Totsbots (de basisluier waar het overbroekje nog overheen moet) zijn in vele vrolijke kleuren verkrijgbaar, dat is niet voor niks. Zuigelingenontlasting is knalgeel. Afhankelijk van wat voor voeding je geeft kan het zijn dat deze kleurstof in de luiers blijft zitten. De zon kan dit prima wegbleken maar op een druilerige dag (waarop ook uv straling te vinden is) kan dit wel lang duren. Mocht je dus heel graag de witte (ecru) luiertjes willen weet dan dat het zou kunnen dat ze niet altijd stralend wit zouden kunnen blijven. Goed om te weten: Ecru luiers zijn prachtig te verven!!!

3. Overbroekjes

Vaak vragen mensen welk overbroekje aangeraden wordt. We raden vaak aan voor verschillende merken te kiezen omdat ze allemaal hun eigen voor- en ook nadelen hebben. Hier verschillende merken op een rijtje:

Popolini’s Popowrap (Oostenrijk)

Overbroekje met wastab Popolini Popowrap Powwow Billenboetiek

Voordeel: Sluit mooi aan bij ieder kindje. Bij zeer natte luier nauwelijks tot niet lekgevoelig omdat er geen textiel in het binnenwerk is verwerkt. Wordt veel gebruikt voor de nacht wanneer kinderen doorslapen.
Nadeel
: De eerste weken wat lomp want wat groter. Geen luxe binnenwerk; what you see is what you get.

 

Totsbots Peenutwrap (Schotland)

Voordeel: Veel vrolijke prints. Uitstekend klittenband met wastabs.
Nadeel
: Dit broekje heeft geen extra lekgootjes waardoor je wat beter op moet letten of je basisluier uit ziet steken.

 

 

Breberky overbroekjes met knoopjes of klittenband (Tsjechië)

billenboetiek-breberky-regenbogen-overbroekje-knoopjes-utrecht-nieuwegein-2
Voordeel: Sluiten door lekgootjes mooi aan over de binnenluier. Door de fleecerandjes lekker zacht bij de buik en rug. Bij de beentjes is het binnenste randje van pul gemaakt, hierdoor heb je minder kans op lekkage.
Nadeel: Wanneer het fleece toch nat wordt door een erg natte luier blijft dit wat langer vochtig.

 

 

Petit Lulu (Tsjechië)

Billenboetiek wasbare luiers Petit Lulu Cover OS velcro front Plain GreenVoordeel: Het meest verfijnde overbroekje. Omdat wasbare luiers een groter pakket zijn is het fijn om iets passends te hebben, dit broekje is het kleinst in ons assortiment. Fleece is ontzettend zacht om een heel klein kindje. Door de effen kleur schijnt de luier minder door bij een lichte romper of broekje.
Nadeel: Omdat het zo klein is zul je sneller over stappen naar de volgende maat overbroekjes. Geen probleem als je beide maten in huis hebt, wel bij enkel maat 1 pakketten. De fleecerandjes kunnen bij een volle luier vocht door laten en daardoor klam worden. Overdag vaak geen probleem maar wanneer een kindje doorslaapt is het daarom meestal niet geschikt voor de hele nacht.

 


  Blueberry Capri onesize (Verenigde Staten)

Blueberry Capri overbroekje voor wasbare luiers Billenboetiek Adventure BabiesVoordeel: Kinderen krijgen dit broekje niet open (klittenband en wegwerp wel), dat is op een warme dag echt een aanrader. In de minimaat is dat nog niet van belang, maat 2 (onesize) echter wel. Mocht je denken een klittenbandtype te zijn overweeg dan toch minimaal één van deze broekjes. Ook zorgen de extra lekgootjes bij de beentjes voor minimale lekkagemogelijkheid. Zeker wanneer je kindje ‘s nachts zo veel plast dat je bij zult moeten boosten met extra boosters dan is dit broekje uitstekend. Knoopjes blijven ook na een paar jaar even mooi.
Nadeel: Past niet goed over de popolini ultrafit maat 2

 

Popolini Wolbroekje (Oostenrijk)

Popolini-Merino-Wollen-Overbroekje-Berry-Lichtgrijs-Billenboetiekvoordeel: Meest ademende overbroekje dat je je kunt bedenken, GOTS gecertificeerd Europees merino wol. Kinderen die ‘s nachts veel absorptie nodig hebben omdat ze ‘s nachts veel plassen kunnen hier veel baat bij hebben.
Nadeel: Kan niet heet gewassen worden, dient voorbehandeld te worden met Lanoline, is wat onhandiger met het uitdoen omdat je kindje een heel broekje uit moet trekken en niet al liggend het broekje uit doet.

 

Petit Lulu Optrekbroekje (Tsjechië)

Billenboetiek wasbare luiers Petit Lulu PULL UP front Hedgiesvoordeel: Kinderen kunnen dit broekje zelf aan doen, dat voelt groot. In de nacht sluit dit goed aan over een dikker pakketje.
nadeel
: Wat groot dus wordt vaak voor de nacht gebruikt. Kan is wat onhandiger zijn met het uitdoen omdat je kindje een heel broekje uit moet trekken en niet al liggend het broekje uit doet. Bij sommige kinderen die erg veel plassen ‘s nachts kan het zijn dat de randjes klam worden.

 

 

 

Blueberry Capri mini (Verenigde Staten)

Blueberry Capri Billenboet overbroekje voor over de wasbare luier froggies minivoordeel: Prachtig overbroekje met knoopjes, net als de Petit Lulu newborn heel mooi verfijnd.
nadeel: Helaas past dit broekje enkel over de Popolini Ultrafit mini. Voor de Bamboozle is die helaas meestal te smal. Mocht je ze toch echt om bijv. een Bamboozle willen gebruiken is het verstandig ze mogelijk eerst te passen om een schone luier en te ruilen wanneer het ook bij jouw kindje niet goed aansluit. Bij de onesize overbroekjes van Blueberry sluiten gelukkig nog steeds mooi aan over alle Basisluiers!

Dus tsja, kies wat verschillende broekies zouden wij zeggen!

Neem je tijd!

Het zijn nog al wat keuzes en waar de één in een half uurtje klaar is daar heeft de ander wat meer tijd nodig. Geen probleem, je kunt gewoon stoppen en morgen weer verder. Verwijder ondertussen je cookies vooral niet dan is er geen probleem. En weet goed; het zijn even heel veel keuzes maar daarna hoef je waarschijnlijk nooit meer voor de schappen met luiers te staan!!!

 

Stel je dit plaatje even voor in wegwerp…

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Tips bij het kopen van pakket wasbare luiers

  1. Els zegt:

    De blueberry capri’s zijn echt fijne overbroekjes. Sluiten mooi aan en zijn vanaf het begin erg soepel.
    Onze peuter krijgt de drukknoopjes wel zelf open.

  2. Gerlofke Bannink zegt:

    Ik vind de witte basisluiers juist het fijnst want dan weet je ook zeker dat het schoon is als het uit de was kan. Verder nog steeds (nu al bij mijn tweede kind) nog steeds zo blij met jullie luxepakket wasbare luiers. Ik heb niks meer bij hoeven kopen (alleen inlegvellen daarom ben ik nu op de site 😉 ) en als er iets aan de hand was dan stonden jullie meteen klaar, topbedrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.