We gaan voor wasbare luiers!
En nu???

Ok, knoop doorgehakt. Jouw kind zal een paar duizend wegwerpluiers besparen met ontzettend vrolijke wasbare luiers. Maar goed, eh, hoe nu te kiezen? Ontzettend veel keuze en geen idee wat het beste werkt want dit is de eerste. Bij deze wat tips die je keuze mogelijk iets makkelijker kunnen maken. Pik er uit wat jij van belang vindt en go for it!

wasbare luiers billenboetiek luxepakket basispakket amsterdam drachten

1. Eigen keuze

Je kunt je pakket op 3 manieren samenstellen. Alle drie de manieren beginnen op dezelfde manier. Je maakt een keuze uit wèlk pakket, rekent het af en vervolgens heb je deze drie opties:

1. Je stelt het samen bij ons in Utrecht, we geven je steeds een bak waar je uit kunt kiezen en slepen je zo door alle keuzes heen. (Edit: Helaas in deze rare tijd nog even niet mogelijk)

2: Je doet het digitaal. Je krijgt dan een link en een code. Door die link aan te klikken slepen we jou digitaal door alle keuzes heen, overal staat duidelijk bij wat we om welke reden wel of niet aanraden. Je hebt natuurlijk de keuze uit ons gehele assortiment.

3: Je laat de keuze aan ons. Tijdens het vooraf afrekenen is er de mogelijkheid om in de bestelnotities je voorkeuren uit te spreken (wat voor kleuren of printjes je bijvoorbeeld leuk of juist vreselijk vindt) en wij gaan voor je aan de slag.

2. Basisluiers

De luiers van Popolini en Totsbots (de basisluier waar het overbroekje nog overheen moet) zijn in vele vrolijke kleuren verkrijgbaar, dat is niet voor niks. Zuigelingenontlasting is knalgeel. Afhankelijk van wat voor voeding je geeft kan het zijn dat deze kleurstof in de luiers blijft zitten. De zon kan dit prima wegbleken maar op een druilerige dag (waarop ook uv straling te vinden is) kan dit wel lang duren. Mocht je dus heel graag de witte (ecru) luiertjes willen weet dan dat het zou kunnen dat ze niet altijd stralend wit zouden kunnen blijven. Echter omdat de ecru luiers van Totsbots geen patroontjes bevatten hebben de luiers een andere weefstructuur waardoor ze wat zachter aanvoelen. Mocht je dit laatste belangrijk vinden maar kleurtjes wel heel erg vrolijk? Ecru luiers zijn goed te verven!

3. Overbroekjes

Vaak vragen mensen welk overbroekje aangeraden wordt. We raden vaak aan voor verschillende merken te kiezen omdat ze allemaal hun eigen voor- en ook nadelen hebben. Hier verschillende merken op een rijtje:

Popolini’s Popowrap (Oostenrijk)
Overbroekje wasbare luiers billenboetiek popolini popowrap jungle

voordeel: Sluit mooi aan bij ieder kindje. Bij zeer natte luier nauwelijks tot niet lekgevoelig omdat er geen textiel in het binnenwerk is bewerkt. Wordt veel gebruikt voor de nacht wanneer kinderen doorslapen.
nadeel
: De eerste weken wat lomp want wat groter. Geen luxe binnenwerk; what you see is what you get.
Insidersinformatie: Dit broekje is een stuk goedkoper dan de overige merken, dat doet niks af aan de kwaliteit, sterker nog wij vinden dit de topper onder overbroekjes. Wanneer je enkel popowraps uitkiest in een pakket ben je dus goedkoper uit en mis je een korting, daarom mag je wanneer je voornamelijk voor dit merk broekjes kiest een extra overbroekje van dit merk uitkiezen zodat je evenveel korting geniet en meer speling in overbroekjes! Zet bij de bestelnotities even welk broekje je extra wenst.

Totsbots Peenutwrap (Schotland)
Totsbots Peenutwrap overbroekje voor wasbare luiers van de Billenboetiek Wheels on the Bus BVoordeel: Veel vrolijke prints. Uitstekend klittenband met wastabs.
Nadeel
: Dit broekje heeft geen extra lekgootjes waardoor je wat beter op moet letten of je basisluier uit ziet steken.

 

Petit Lulu (Tsjechië)
Billenboetiek wasbare luiers Petit Lulu Cover Newborn front Blooming Gardenvoordeel: Het meest verfijnde overbroekje. Omdat wasbare luiers een groter pakket zijn is het fijn om iets passends te hebben, dit broekje is het kleinst in ons assortiment. Fleece is ontzettend zacht om een heel klein kindje.
nadeel: Omdat het zo klein is zul je sneller over stappen naar de volgende maat overbroekjes. Geen probleem als je beide maten in huis hebt, wel bij enkel maat 1 pakketten. De fleecerandjes kunnen bij een volle luier vocht door laten en daardoor klam worden. Overdag vaak geen probleem maar wanneer een kindje doorslaapt is het daarom meestal niet geschikt voor de hele nacht.

 

Blueberry Capri onesize (Verenigde Staten)
Blueberry Capri Billenboet overbroekje voor over de wasbare luier shadowsvoordeel: Kinderen krijgen dit broekje niet open (klittenband en wegwerp wel), dat is op een warme dag echt een aanrader. In de minimaat is dat nog niet van belang, maat 2 (onesize) echter wel. Mocht je denken een klittenbandtype te zijn overweeg dan toch minimaal één van deze broekjes. Ook zorgen de extra lekgootjes bij de beentjes voor minimale lekkagemogelijkheid. Zeker wanneer je kindje ‘s nachts zo veel plast dat je bij zult moeten boosten met extra boosters dan is dit broekje uitstekend. Knoopjes blijven ook na een paar jaar even mooi.
nadeel: —

Bambi Roxy (Slowakije)
wasbare luiers bambi roxy billenboetiek overbroekje turquoisevoordeel: Veel effen broekjes, ook in maat 3 leverbaar (voor oudere kinderen die bijvoorbeeld ‘s nachts toch nog een luier nodig hebben)
nadeel: Het klittenband is niet zo degelijk als dat van de andere merken en houdt dus soms maar één kind. Dit is de reden dat we dit merk uit ons assortiment halen.

 

Popolini Wolbroekje (Oostenrijk)
Popolini-Merino-Wollen-Overbroekje-Berry-Lichtgrijs-Billenboetiekvoordeel: Meest ademende overbroekje dat je je kunt bedenken, GOTS gecertificeerd Europees merino wol. Kinderen die ‘s nachts veel absorptie nodig hebben omdat ze ‘s nachts veel plassen kunnen hier veel baat bij hebben.
nadeel: Kan niet heet gewassen worden, dient voorbehandeld te worden met Lanoline, is wat onhandiger met het uitdoen omdat je kindje een heel broekje uit moet trekken en niet al liggend het broekje uit doet.

Petit Lulu Optrekbroekje (Tsjechië)

Billenboetiek wasbare luiers Petit Lulu PULL UP front Hedgiesvoordeel: Kinderen kunnen dit broekje zelf aan doen, dat voelt groot. In de nacht sluit dit goed aan over een dikker pakketje.
nadeel
: Wat groot dus wordt vaak voor de nacht gebruikt. Kan is wat onhandiger zijn met het uitdoen omdat je kindje een heel broekje uit moet trekken en niet al liggend het broekje uit doet. Bij sommige kinderen die erg veel plassen ‘s nachts kan het zijn dat de randjes klam worden.

 


Milovia Cover
(Polen)
Milovia wasbare Pocket luier van de Billenboetiek in Utrecht Sweet Bee

voordeel: Veel verschillende prints, kinderen krijgen knoopjes zelf niet open.
nadeel: Milovia is ontworpen voor losse inleggers, niet voor basisluiers. Hierdoor past dit overbroekje niet bij ieder kindje goed over een basisluier. We raden dit dus ook niet automatisch aan maar je kunt hier voor kiezen.

 

Blueberry Capri mini (Verenigde Staten)
Blueberry Capri Billenboet overbroekje voor over de wasbare luier froggies minivoordeel: Prachtig overbroekje met knoopjes, net als de Petit Lulu newborn heel mooi verfijnd.
nadeel: Helaas past dit broekje enkel over de Popolini Ultrafit mini. Voor de Bamboozle is die helaas meestal te smal. Mocht je ze toch echt om bijv. een Bamboozle willen gebruiken is het verstandig ze mogelijk eerst te passen om een schone luier en te ruilen wanneer het ook bij jouw kindje niet goed aansluit. Bij de onesize overbroekjes van Blueberry sluiten gelukkig nog steeds mooi aan over alle Basisluiers!

 

 

Dus tsja, kies wat verschillende broekies zouden wij zeggen!

Te veel keuze?

Kom naar Utrecht, daar hebben we zeer overzichtelijk alles op een rijtje en kan je zelfs terplekke je pakket samenstellen en afrekenen. Maak hiervoor wel een afspraak. Tot snel!

 

Stel je dit plaatje even voor in wegwerp…

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Tips bij het kopen van pakket wasbare luiers

  1. Els zegt:

    De blueberry capri’s zijn echt fijne overbroekjes. Sluiten mooi aan en zijn vanaf het begin erg soepel.
    Onze peuter krijgt de drukknoopjes wel zelf open.

  2. Gerlofke Bannink zegt:

    Ik vind de witte basisluiers juist het fijnst want dan weet je ook zeker dat het schoon is als het uit de was kan. Verder nog steeds (nu al bij mijn tweede kind) nog steeds zo blij met jullie luxepakket wasbare luiers. Ik heb niks meer bij hoeven kopen (alleen inlegvellen daarom ben ik nu op de site 😉 ) en als er iets aan de hand was dan stonden jullie meteen klaar, topbedrijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.