We gaan voor wasbare luiers!
En nu???

Ok, knoop doorgehakt. Jouw kind zal een paar duizend wegwerpluiers besparen met ontzettend vrolijke wasbare luiers. Maar goed, eh, hoe nu te kiezen? Ontzettend veel keuze en geen idee wat het beste werkt want dit is de eerste. Bij deze wat tips die je keuze mogelijk iets makkelijker kunnen maken. Pik er uit wat jij van belang vindt en go for it!

wasbare luiers billenboetiek luxepakket basispakket amsterdam drachten

1. Eigen keuze

Je kunt je pakket op 3 manieren samenstellen. Alle drie de manieren beginnen op dezelfde manier. Je maakt een keuze uit wèlk pakket, rekent het af en vervolgens heb je deze drie opties:

1. Je stelt het samen bij ons in de watertoren, we geven je steeds een bak waar je uit kunt kiezen.

2: Je doet het digitaal. Je krijgt dan een code en een link. Door die link aan te klikken wordt jou digitaal steeds voorgeschoteld waar je uit kunt kiezen. Je hebt natuurlijk de keuze uit ons gehele assortiment.

3: Je laat de keuze aan ons. Tijdens het vooraf afrekenen is er de mogelijkheid om in de bestelnotites je voorkeuren uit te spreken (wat voor kleuren of printjes je bijvoorbeeld leuk of juist vreselijk vindt) en wij gaan voor je aan de slag.

2. Basisluiers

De binnenluiers van Tostbots (Bamboozles) zijn in vele vrolijke kleuren verkrijgbaar. Het zijn fijne, absorberende binnenluiers. Goed om te weten is dat we kwaliteitsverschil hebben geconstateerd tussen de gekleurde luiers en de ecru luiers. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit met de weving te maken. De ecru luiers blijven langer zacht en zijn minder slijtgevoelig. De gekleurde luiers zijn echter weer minder vlekgevoelig. Zuigelingenontlasting is vaak knalgeel, een agressieve kleurstof. Dit is vaak goed uit te wassen maar wanneer de luiers constant gevoed worden met deze kleurstof blijven vlekken soms in een witte luier zichtbaar. Tip daarvoor is dan weer; hang ze in de zon! (en maak een before&after foto zodat je ook echt goed het verschil ziet!)

3. Overbroekjes

Vaak vragen mensen welk overbroekje aangeraden wordt. We raden vaak aan voor verschillende merken te kiezen omdat ze allemaal hun eigen voor- en ook nadelen hebben. Hier verschillende merken op een rijtje:

Popolini’s Popowrap (Oostenrijk)
Overbroekje wasbare luiers billenboetiek popolini popowrap - birdyredvoordeel: bij zeer natte luier nauwelijks tot niet lekgevoelig omdat er geen textiel in het binnenwerk is bewerkt. Wordt veel gebruikt voor de nacht wanneer kinderen doorslapen.
nadeel: geen wastabs waardoor je ze gesloten in de was stopt. Stugger materiaal, dit broekje dien je los om te doen om striemen te voorkomen.

Totsbots Peenutwrap (Schotland)
Totsbots Peenutwrap overbroekje voor wasbare luiers van de Billenboetiek Wheels on the Bus BVoordeel: Sluit mooi aan om de basisluier. Veel vrolijke prints. Uitstekend klittenband met wastabs. Gevoerd binnenwerk zonder sticksel, daardoor weinig lekkagekans. Gevoerde broekjes zijn op dit moment: Frogs, Row your boat, Teapot en Wheels on the bus. Alle broekjes die Totsbots vanaf nu maakt zijn gevoerd.
Nadeel
: De oudere versie van die overbroekje is niet gevoerd. De binnenrand kan uiteindelijk vocht absorberen en daardoor aan de buitenzijde klam aanvoelen, op aanraden van Totsbots helpt het om het broekje in de droger te stoppen en hem zo weer waterafstotend te krijgen.

Blueberry Capri mini (Verenigde Staten)
Blueberry Capri Billenboet overbroekje voor over de wasbare luier froggies minivoordeel: Het meest verfijnde overbroekje. Omdat wasbare luiers een groter pakket zijn is het fijn om iets passends te hebben, dit broekje is het kleinst in ons assortiment. Knoopjes blijven altijd mooi (ivm klittenband)
nadeel: Sinds het ontwerp is aangepast hebben hebben we van drie klanten terug gekregen dat dit broekje niet goed om hun kindje heen afsloot. Daarom is het verstandig ze mogelijk eerst te passen en te ruilen wanneer dit ook bij je het geval zou zijn. Bij de onesize overbroekjes van Blueberry geldt dit gelukkig niet.

Blueberry Capri onesize (Verenigde Staten)
Blueberry Capri Billenboet overbroekje voor over de wasbare luier shadowsvoordeel: Kinderen krijgen dit broekje niet open (klittenband en wegwerp wel), dat is op een warme dag echt een aanrader. In de minimaat is dat nog niet van belang, maat 2 (onesize) echter wel. Mocht je denken een klittenbandtype te zijn overweeg dan toch minimaal één van deze broekjes. Ook zorgen de extra lekgootjes bij de beentjes voor minimale lekkagemogelijkheid. Zeker wanneer je kindje ‘s nachts zo veel plast dat je bij zult moeten boosten met extra boosters dan is dit broekje uitstekend. Knoopjes blijven ook na een paar jaar even mooi.
nadeel: —

Bambi Roxy (Slowakije)
wasbare luiers bambi roxy billenboetiek overbroekje turquoisevoordeel: Veel effen broekjes, ook in maat 3 leverbaar (voor oudere kinderen die bijvoorbeeld ‘s nachts toch nog een luier nodig hebben)
nadeel: Het klittenband is niet zo degelijk als dat van de andere merken en houdt dus soms maar één kind. Dit is de reden dat we dit merk uit ons assortiment halen.

 

Popolini Wolbroekje (Oostenrijk)
Popolini-Merino-Wollen-Overbroekje-Berry-Lichtgrijs-Billenboetiekvoordeel: Meest ademende overbroekje dat je je kunt bedenken, GOTS gecertificeerd Europees merino wol. Kinderen die ‘s nachts veel absorptie nodig hebben omdat ze ‘s nachts veel plassen kunnen hier veel baat bij hebben.
nadeel: Kan niet heet gewassen worden, dient voorbehandeld te worden met Lanoline, is wat onhandiger met het uitdoen omdat je kindje een heel broekje uit moet trekken en niet al liggend het broekje uit doet.

Milovia Cover (Polen)
milovia lovely owls pocket coolmax wasbare luiers utrecht Billenboetiek kleinnoordeel: Veel verschillende prints, kinderen krijgen knoopjes zelf niet open.
nadeel: Milovia is ontworpen voor losse inleggers, niet voor basisluiers. Hierdoor past dit overbroekje niet bij ieder kindje goed over een basisluier. We raden dit dus ook niet automatisch aan maar je kunt hier voor kiezen.

 

Dus tsja, kies wat verschillende broekies zouden wij zeggen!

Te veel keuze?

Kom naar de watertoren in Utrecht, daar hebben we zeer overzichtelijk alles op een rijtje en kan je terplekke je pakket samenstellen en afrekenen. Tip: maak een afspraak. Op een informatiemoment is het ook mogelijk maar het kan soms druk en daardoor wat onoverzichtelijker zijn. Wanneer je een afspraak maakt is er alle tijd om bijkomende vragen te stellen. Ochtend/middag/avond kan vaak prima, tussen 16u en 19u zijn we meestal druk.

 

Stel je dit plaatje even voor in wegwerp…

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Tips bij het kopen van pakket wasbare luiers

  1. Els zegt:

    De blueberry capri’s zijn echt fijne overbroekjes. Sluiten mooi aan en zijn vanaf het begin erg soepel.
    Onze peuter krijgt de drukknoopjes wel zelf open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.