Wasbare zwemluiers

We hebben er even op moeten wachten, maar daar is ‘ie dan toch eindelijk weer: de zomer! Komend weekend stijgen de temperaturen naar tropische waarden en komt de zwemkleding weer uit de kast.

Waarom een zwemluier?

Blotebillentijd kan heerlijk zijn in eigen tuin, maar als je kindje wil spelen in het opblaasbadje van de buren of mee gaat naar het zwembad dan is een zwemluier onmisbaar! Gelukkig worden onze zwemluiers steeds populairder: zelfs de meest verstokte wegwerpgebruiker pakt tegenwoordig een wasbaar exemplaar voor het zwembad in. We krijgen nog weleens de vraag hoe dat nou werkt, zo’n zwemluier. Dat leggen we graag even uit!

Geen poep in het zwembad.

Een zwemluier, zowel wegwerp als wasbaar, is ontworpen om ontlasting binnensbroeks te houden. Urine gaat dwars door beide exemplaren heen, wat dan ook een van de redenen is dat zwembadwater zoveel chloor bevat. Een inlegvel, zoals bij de normale wasbare luier, gebruik je in een zwemluier niet. Het verschuift, verfrommelt, kortom: het werkt niet en voegt niks toe. Het komt niet heel vaak voor dat kindjes poepen tijdens het zwemmen, ze zijn immers druk met andere zaken, maar mocht het toch gebeuren dan kun je het luiertje eenvoudig uitspoelen. Wil je op safe spelen dan heb je 2 luiertjes, maar in principe kan een omgespoeld luiertje ook weer om.

Knoopjes of klittenband?

Net als bij normale wasbare luiers zijn er bepaalde verschillen tussen knoopjes en klittenband. Onze Totsbots zwemluiers hebben klittenband. Klittenband is ideaal omdat dit tot op de millimeter nauwkeurig af te stellen is. Ideaal, want zo weet je altijd zeker dat hij goed zit. Onze Popolini zwemluiers hebben knoopjes. Deze trek je op als een normale zwembroek, maar je kunt bij ontlasting de knoopjes lostrekken. Zo hoef je het volgepoepte broekje niet over de benen naar beneden te trekken. Wel zo fijn. Ook heel fijn is dat knoopjes niet zo makkelijk open te krijgen zijn door die vlugge kindervingertjes. Dus de kans dat je kindje ineens in blote billen staat is met knoopjes iets kleiner.

Welke kies ik?

Wij verkopen zelf 2 merken zwemluiers in 2 maten. Voor zuigelingen adviseren we om te kiezen voor Totsbots. Deze zwemluier is wat breder, wat dikker en houdt dunne poep dus beter tegen. Voor maat 2 kun je evengoed kiezen voor Popolini: die lijkt wat meer op een zwembroekje en is dus ontzettend leuk voor dreumesen en peuters! Blijf je lekker in de tuin in de zomer dan is Popolini in maat 1 natuurlijk ook dikke prima. We hebben genoeg printjes en kleuren om uit te kiezen, dus hul de billen van je kindje in een vrolijke zwemluier en geniet van het zonnetje!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.