Via sociale media bespreken we uitgebreid vragen van onze klanten, deze vraag kreeg zoveel respons dat we het uitgebreid in dit blog behandelen:

Instagramstories voor de Billenboetiek, februari 2023 Tips rondom verschoonplekken in huis, wasroutines, etc met een tweede kindje in de wasbare luiers

 

Hoe je het ook wendt of keert, een tweede kindje in de luiers is veel! Of het nu wasbare luiers zijn of wegwerpluiers, het vraagt vaak veel van ouders. Niet vreemd dus dat op deze vraag heel veel respons komt, veel mensen herkennen zich, hierin. Hun eerste kindje in wasbare luiers ging prima, het tweede kindje kwam erbij en plots lijkt het moeizamer te gaan. Best logisch:

  1. Het oude vertrouwde ritme dat je had is vertrokken
  2. Er vragen nu meer kinderen om aandacht
  3. Een kindje extra is een extra was

Vaak heb je nog wel wat gratis ontvangen wegwerpluiers binnen of kom je met je pasgeboren kleintje uit het ziekenhuis waar het ook wegwerp om heeft gehad, hoe prettig is het om zo’n wegwerpluier weg te gooien en er niet meer bij stil te hoeven staan, nieuwe aan en huppa gaan met die banaan!

Natuurlijk kleven er wel nadelen aan wegwerpluiers, het ruikt wat chemischer, soms wat sneller ontlastingslekkage en de berg afval die het oplevert kan behoorlijk knagen. Maar goed, die extra was, maar één luieremmer dus één verschoonplek en weinig rust kunnen er soms voor zorgen dat wegwerpluiers een fijnere keuze lijken of zijn. Ons eerste advies: Houd het ontspannen, een ontspannen ouder is zó belangrijk, daarna komt de rest!

=3 Knop om, ritme (voor het blog over wasbare luiers met meer kinderen)

We hebben zelf een tijdje wegwerpluiers getest om te kijken welke duurzame wegwerpluiers we het meest geschikt vonden voor ons assortiment (dat werden deze Muumi luiers) en bleven toen ook een tijdje hangen in dit systeem. Voor ons werkte de weeïge lucht van wegwerpluiers heel goed om uiteindelijk de knop op om te zetten. En wat veel mensen hier ook beschreven: Als die knop eenmaal om is dan ben je zo weer terug in je oude ritme! Mocht je echt geheel van wegwerp af willen dan is het inderdaad ook verstandig om gewoon geen wegwerpluiers meer in huis te hebben.

 

=2 Meer wasbare luiers in huis (voor het blog over wasbare luiers met meer kinderen)

Wat extra luiers kan ook wat extra speling geven zodat je niet iedere dag hoeft te wassen. Wij raden dan eerder aan wat extra maat 2 luiers aan te schaffen en je niet echt te richten op maat 1. Deze kleine maat past de oudste immers toch niet en die maat 2 daar groeit de jongste uiteindelijk ook zo in.

 

=1 Extra verschoonplekken (voor het blog over wasbare luiers met meer kinderen)

In plaats van een extra emmer (toch een groot ding) zou je ook een extra wetbag kunnen overwegen voor de andere verschoonplekken. Dit is makkelijker tot een klein pakketje ergens weg te stoppen. Met een verschoningsdekentje kan je overal, op bed, de vloer, bank, tafel vrij eenvoudig, zacht en schoon verschonen.

=4 zindelijkeheid (voor het blog over wasbare luiers met meer kinderen)

Tja, die zindelijkheid is wel een heel fijne ja, en wegwerp of wasbaar: De duurzaamste optie! Zeker met de zomer op komst: Lekker veel bloot in de tuin of op de camping! Wat voor ons een heel goed advies was: Maak het niet een te groot ding. Als kindlief een plasje op het potje heeft gedaan, of een piepklein keuteltje houd het dan (HOE MOEILIJK OOK!!!!) heel rustig, “goh kijk een plasje, fijn voor je” en het lekker samen doorspoelen in de wc. Door je in te houden met het springen van een gat in de lucht, taart te kopen, foto’s te maken en het te schreeuwen naar iedereen die het horen wil zorg je dat het een ontspannen en ‘heel normaal’ iets is voor je kind. Er komt geen spanning op te staan, geen prestatiedruk, en zo wordt zindelijk worden fijn voor je kind want hey, nu kan het gewoon een onderbroek aan, geen gedoe meer met verschonende ouders, top!

Hopelijk lieve moeder die ons dit vroeg heb je hier iets aan en hopelijk veel meer mensen. Had jij ook gereageerd maar zie je het niet terug? Dat kan kloppen er reageerden zó ontzettend veel mensen. Heel fijn als je je tips en tricks hieronder nog eens wilt plaatsen, wie weet voorkom je met jouw antwoord allemaal vuilniszakken vol wegwerpluiers!!!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.