“Voor kinderen, niet door kinderen.”

Er zijn binnen wasbare luiers vele merken te vinden, deze verkopen wij niet allemaal en wel met een goede reden! Wij verkopen alleen merken waarvan wij weten dat deze duurzaam en eerlijk geproduceerd worden. In dit blog lees je hierover meer.

De filosofie: “Voor kinderen, niet door kinderen” is iets wat wij erg belangrijk vinden, we willen hiermee zeggen dat we alleen producten verkopen waarvan wij weten dat deze op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd worden. Dit gaat niet alleen over de materialen maar ook over de arbeidsomstandigheden van de mensen die het maken. Wanneer je luiers aanschaft die in bijvoorbeeld in China gemaakt zijn wil dat echt niet perse zeggen dat deze omstandigheden niet goed zijn maar er is voor ons geen manier om dat te controleren. Daarom verkopen wij deze niet.

Bij de merken die wij verkopen weten we dat dit goed zit. Ofwel omdat we zelf bij de ateliers zijn langs geweest, ofwel omdat we foto’s krijgen van het atelier van het merk waarbij we kunnen zien dat alles er netjes uit ziet. Hierdoor kunnen we de merken die we verkopen met een goed gevoel aanbieden en weet jij zeker dat er geen kinderhandjes kleven aan de luier die je kindje om krijgt. Zo zijn we langs geweest bij Totsbots en Popolini, een filmpje van het bezoek aan Totsbots kun je hier bekijken. Een bezoek bij Breberky staat in de planning.

Atelier van Totsbots in Glasgow
Atelier van Breberky in Tsjechië

 

We hebben dus nauw contact met de merken die we verkopen en zijn hierdoor goed op de hoogte. Ook kunnen we hierdoor makkelijk feedback geven en hebben zo hebben we bijvoorbeeld samen met Popolini de maat 1 binnenluiers ontwikkeld en met Breberky een eigen, in onze ogen verbeterde, versie van hun overbroekje.

   
De productie van een speciaal Billenboetiek overbroekje gemaakt in samenwerking met Breberky in Tsjechië.

Dat we enkel Europese merken verkopen (op Blueberry uit de VS na) betekent overigens niet dat we alle Europese luiers verkopen. Van sommige merken vinden we het klittenband niet goed genoeg of mogen ze enkel koud gewassen worden, dan houdt het al gauw op voor ons. Doordat we zulke eisen stellen aan de merken die wij verkopen is het assortiment misschien wat kleiner maar dat maakt het kiezen alleen maar makkelijker. Ook kunnen bijna alle soorten en merken met elkaar gecombineerd worden en welke keuze je dus ook maakt je weet in ieder geval zeker dat het een verantwoorde keuze is!

Het atelier van Popolini in Hongarije


Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.