Luiers opbergen

Wasbare luiers zijn ontzettend handig want je hebt ze altijd in huis. Nooit (meer) naar de supermarkt, koopjes hoef je niet meer in de gaten houden, geen gesleep met grote pakken pampers maar eh, waar láát je die luiers die je de komende paar jaar gaat gebruiken eigenlijk?

1. Ruimte:  
Zorg dat je genoeg ruimte op je commode hebt. Alleen het verschoningskussen is niet genoeg, denk aan ruimte voor bijvoorbeeld (wasbare) billendoekjes, spray, inlegvellen en een speeltje voor wanneer je kleintje zin heeft om alles te doen behalve stil liggen.

2. Afstand:
Zorg dat ze zo liggen dat je met één hand je kindje kunt vasthouden en met de andere een luier kunt pakken. Let er op dat je kindje dan juist weer níet makkelijk bij diezelfde luiers kan komen. Zeker bij keurige stapeltjes zeer frustrerend.

3. Emmer in de buurt:
Spreekt voor zich maar hele wandelingen met vieze luiers zijn allerminst aan te raden. Een emmer in de kinderkamer is geen probleem, de klemmetjes houden geuren prima binnen en peuters prima buiten. Heb je zowel boven als beneden een verschoningsplek? Overweeg dan een ruime wetbag.

4. Vouwen:
Houd je niet van vouwen? Dan zijn (laden)kasten voor jou misschien een uitkomst, meerdere laden zorgen voor een heldere verdeling: De ene lade voor de basisluiers en de andere voor de overbroekjes. Direct van het droogrek de kast in, simpeler kan niet.

5. Zicht:
Wil je je luiers juist heerlijk kant en klaar in het zicht? Laat je dan inspireren door de foto’s hier onder.

We zijn benieuwd naar jouw tips en foto’s, kom maar door!!!

Nog één ding, het kan altijd mooier, vrolijker, netter, hipper, gelikter, stoerder, etc etc maar vergeet niet; wasbare luiers blijven een gebruiksvoorwerp! Hoe je het ook gaat doen, ze staan het mooist om de billetjes van je kindje!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.