Totsbots wasbare luiers Billenboetiek logo

Wij verkopen TotsBots (Schotland en Turkije)

Onze merken wasbare luiers.

Toen in 2003 het tweede kind van Fiona en Magnus zich meldde wilden ze niet langer wegwerpluiers gebruiken. Het gemak ervan hadden ze wel ervaren maar alle luiers die ze weg gooiden vonden ze niet meer van deze tijd. Wegwerpluiers zijn niet alleen schadelijk voor het milieu maar ook nog eens heel prijzig.

In die tijd was er nog niet zoveel op de markt als nu. Fiona ging aan de slag met de naaimachine en fabriceerde van handdoeken de eerste Totsbots luier. Ze maakte een prototype, bestelde een rol van 50 meter badstof en vroeg al haar vrienden en familie de luiers te testen. Overwelmd door de postieve reacties was Totsbots geboren.

Nadat ze de Mother and Baby Gold Award won voor de Bamboozle ging het snel. Magnus zegde zijn baan op en de productie verdeelde zich vervolgens over Turkije en Glasgow. De stoffen producten (Bamboozles en wasnetten) worden nu in Turkije geproduceerd, de producten met pul (het ademend kunststof voor bv de overbroekjes) worden in Schotland gemaakt, dan gaat het om de overbroekjes, wetbags, alles-in-één-luiers en de verschoningsmatjes. Van keukentafelluier naar een groot prijswinnend merk dat in 30 landen haar luiers verkoopt. Vanaf januari 2020 is Totsbots overgenomen door het Britse kledingmerk Frugi.

Atelier van Totsbots in Schotland

In dit filmpje zie je ons bezoek een de fabriek in Schotland, herfst 2019. Het Turkse atelier hebben we nog niet bezocht maar staat zeker in de planning:


 

Producten

 5,00

(verschonings) dekentjes

Totsbots Happy Mat

 18,00
 25,00

Accessoires

Bamboozle Pads

 13,50

Accessoires

Zwemluier Totsbots

 16,00
 25,00

Accessoires

Totsbots Wasnet

 9,00

Accessoires

Totsbots Emmer

 25,00

Alle luiers

Bamboozle Wrap

 15,00 19,00
Maat 1, 2 & 3
 19,00 22,50