Wasbare billendoekjes

wasbare billendoekjes billenspray zerah popolini billenboetiek
Dit is een blog over billendoekjes, klik hier wanneer je liever billendoekjes koopt.

Toen we de Billenboetiek startten wilden we ook goede billendoekjes. Liefst zo verantwoord en dichtbij geproduceerd mogelijk. We kwamen uit op de doekjes van Jackson en Reece. Doekjes ontwikkeld door de Britse ouders van Jackson en Reece die maar geen geschikte doekjes voor hun zoons konden vinden.

Prima billendoekjes maar wel wegwerp, en niet alleen de doekjes zelf; ook de verpakking.

Gek genoeg moesten wij als ‘wasbare ouders’ echt een drempel over wanneer het gaat over wasbare billendoekjes. Dat zagen we als iets voor de echte diehards en als gedoe. Ondertussen bleven we maar doekjes weg gooien, nieuwe verpakkingen openen. Niet alleen belastend voor het milieu, ook voor onze portemonnee. Omdat er bij de Billenboetiek veel vraag was naar de wasbare variant en ons assortiment altijd uitgebreid willen testen móésten we er uiteindelijk wel aan. Wat blijkt: Boven verwachting positief!

stapeltje wc papier voor bij de wasbare billendoekjes

Wasbare billendoekjes worden op verschillende manieren gebruikt. Ze worden soms nat in een doekjesbakje bewaard met soms een geurende olie hier aan toegevoegd. Wij hebben het idee dat dit veel onderhoud vergt, immers natte doekjes kan je niet onbeperkt laten liggen. Wij hebben daarom een mooie stapel liggen die gezien mag worden. Daarnaast ligt een stapel wc papiertjes (ieder normaal mens legt daar een rol neer maar wij gaan in onze vrije tijd stapeltjes maken, echt waar). Wanneer we onze mannen verschonen vegen we allereerst met wat wc papier de ergste schade weg. Dat wc-papier kan met het inlegvel en al weg. Vervolgens sprayen we wat billenspray van Zerah op de billetjes en maken met één, hoogtuit twee wasbare billendoekjes de billetjes schoon.

Onze inmiddels beroemde stapel wc-papier

Testteam:

Veel doekjes vielen al af omdat er te weinig openheid was over het productieproces. De doekjes die overbleven hebben we aan een aantal klanten mee gegeven. We vermoeden dat de resultaten behoorlijk beïnvloed zijn door de doekjes zelf; omdat iedereen over één soort unaniem enthousiast bleek lijkt het alsof de andere doekjes sowieso minder krediet hebben gekregen.

Unaniem verkozen tot beste Billendoekjes:
DUBBELZIJDIGE WASBARE BILLENDOEKJES

Deze dubbelzijdige doekjes worden in Nederland geproduceerd met voornamelijk gecertificeerde stoffen uit restpartijen. De badstofzijde is prettig zacht en ook fijn materiaal om de billetjes mee schoon te vegen. Door de diverse printjes een feest voor het oog om daar een stapel van te hebben liggen. Omdat deze doekjes uit reststoffen worden gemaakt zijn alle dessins tijdelijk en komt er vaak iets nieuws bij.
+ Iets groter dan gemiddelde doekje waardoor je vaak met één wel klaar bent.
+ Blijven lang mooi en zacht
+ In Nederland geproduceerd

Wasbare billendoekjes billenboetiek krokobillendoekjes oranjeWasbare billendoekjes billenboetiek dutchy orange open Wasbare billendoekjes billenboetiek pink spot open Wasbare billendoekjes billenboetiek Retro planet oranje open

 

Tweede plaats:
ENKELZIJDIGE POPOLINI BILLENDOEKJES

Een gedeelde tweede plaats was voor Popolini. Omdat dit het goedkopere alternatief is kozen we ervoor deze op te nemen in ons assortiment. Zoals we van popolini gewend zijn: Eenvoudig doch dienend! Omdat ze enkelzijdig zijn kunnen ze wat sneller verfrommeld uit de was komen. Voordeel is weer dat sommige printjes overeen komen met de overbroekjes van Popolini

 

popolini powwow billenoekjes

Recente toevoeging: Tegenwoordig hebben we ook de doekjes van Totsbots:
Totsbots Wipes 

Deze doekjes zijn wat kleiner dan bovengenoemde doekjes en zijn enkelzijdig, daardoor zal je er iets meer van nodig hebben. Ze worden vervaardigd in Schotland. Je kunt kiezen voor dezelfde printjes als de basisluiers van Totsbots. Mix of één enkele print. totsbots wipes wasbare billendoekjes voor wasbare luiers van de Billenboetiek

2 reacties op “Wasbare billendoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.