Meer over wasbare billendoekjes
Wasbare billendoekjes zijn voor de meeste wasbare luier gebruikers niet meer weg te denken. Sommige mensen kijken ons wat gek aan, want de ontlasting komt in het inlegvel terecht, dus waarom boen je dan de billen alsnog met een wasbaar doekje? Simpel! Je veegt de ergste viezigheid weg met een wc papiertje, die kun je erna samen met het inlegvel in de prullenbak gooien. Opfrissen doe je vervolgens met een billendoekje met water of, voor een fijne verzorging van de babyhuid, met een beetje billenspray! Bij een plasluier kun je toe met alleen een wasbaar doekje. Zo heb je ook geen afval van de berg wegwerpdoekjes die je anders nodig hebt bij een flinke poepluier!
Hoe gebruik je wasbare billendoekjes?
Deze doekjes worden op verschillende manieren gebruikt. Ze worden soms nat in een kunststof box bewaard met optioneel een geurende olie hier aan toegevoegd. Wij hebben het idee dat dit veel onderhoud vergt, immers natte doekjes kan je niet onbeperkt laten liggen, je loopt dan risico op schimmelvorming. Daarom raden wij je aan een stapel mooie doekjes aan te schaffen die gezien mogen worden! Je kunt ze natuurlijk wel bewaren in een box, maar omdat ze zo mooi zijn kan dit ook prima in een mandje of gewoon opgerold op de verschoontafel. Na het verwijderen van de ergste ontlasting met toiletpapier spray je met de zachte billenspray van Zerah op de billetjes van je kind en de doekjes doen de rest.
Hoe was je de billendoekjes?
Wasbare billendoekjes kun je gewoon op 60 graden mee wassen met de luiers. Simpel, omdat je toch al een luieremmer hebt en een luierwasje. Dan kunnen die doekjes er net zo makkelijk bij! Voor onderweg is het dus net zo ideaal want je doet het wasbare billendoekje gewoon bij de vieze luier in de wetbag die je toch al bij je hebt.
Lees ook op ons blog het stuk over het gebruik van billendoekjes!
Waar worden onze billendoekjes gemaakt?
Wij werken voor de doekjes samen met de Utrechtse stichting van Hagar tot Ruth. De mensen van stichting van Hagar tot Ruth zijn degenen die onze wasbare billendoekjes maken. Deze stichting biedt laagdrempelig naai- en handwerkles aan buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht met als doel hen te verbinden en van elkaar te leren. Het kan zijn dat er, wanneer je je mooie setje doekjes binnenkrijgt, nog een streep zichtbaar is op een nieuw doekje, dat zijn de snijstrepen en die was je er direct na de eerste keer vanaf. Ook is het mogelijk dat maten íets van elkaar verschillen, het blijft handwerk!
Hier zie je hoe de billendoekjes en de billenspray van Zerah worden toegepast tijdens een verschoning:
Vragen over wasbare billendoekjes:
Op onze sociale media kanalen krijgen we veel vragen, die hebben we met deze filmpjes voor je beantwoord. Check ons youtubekanaal om alle vragen te zien. We vullen ze om de zoveel tijd aan. Heb je zelf een vraag die er niet tussen staat? Mail/app of bel ons gerust!
Productinformatie:
Deze wasbare billendoekjes zijn dubbelzijdig. De printzijde is gemaakt van tricot (90% katoen en 10% elastaan) en de badstofzijde is van katoen (90% katoen en 20% polyester). In deze badstof zit net als in de meeste basisluier een percentage polyester dat er voor zorgt dat het slijtvast blijft. De stoffen zijn in Turkije vervaardigd, de doekjes worden in Utrecht gemaakt.
Caroline (geverifieerde eigenaar) –
Ik heb diverse merken en ben echt het meest tevreden over deze omdat ze zo goed blijven. Ik geef deze ook altijd als cadeautje omdat het ook bij wegwerpluiers prima gebruikt kan worden. Multi inzetbaar.
Roselinde (geverifieerde eigenaar) –
Heel blij met de 2 sets die we gekocht hebben. Het werkt prettig met de billenspray die hier ook verkrijgbaar is, maar kan ook goed gebruikt worden met wat zonnebloemolie. Fijn om twee bruikbare, maar verschillende kanten te hebben!
Marit Severijnse (geverifieerde eigenaar) –
Heel blij met deze. Handig dat het een zachte kant en een wat ruwere kant heeft. Ook fijne kwijldoekjes overigens. En zo ontzettend leuk die printjes!
Shanna –
Ik heb de billendoekjes in 2019 gekocht en 4,5 jaar intensief gebruikt, want als je deze gewend bent krijg je een hekel aan die fladderige wegwerpdoekjes. Nu beginnen sommigen voor het eerst bij de zoom los te laten. Qua duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid denk ik niet dat er betere doekjes op de markt zijn.